Nyugdíjbiztosítások

A magyarországi nyugdíjpillérek összehasonlítása

Összehasonlítási szempontokÁllami nyugdíjNyugdíjbiztosításÖnkéntes NyugdíjpénztárNyugdíj Előtakarékossági Számla
Befizetett vagyon kezelése Nincs vagyon, az állam a nyugdíjat minden hónapban az aktív keresők bérjárulékából fizeti ki. Az Ön vagyonát a biztosító kezeli. Az Ön vagyonát a Nyugdíjpénztár kezeli. Ön kezeli a vagyont, alapok közül választhat.
Választható portfolió rendszer Nincs Van Van Nincs
Várható hozam Nincs Évi átlag 5%, ami nem garantált. Évi átlag 5%, portfolio függő, nem garantált. Az Ön tudásán múlik. Várhatóan 4-9% között lehet a hozam.
20% adókedvezmény a bejelentett jövedelem alapján Nincs Maximum évi 130 ezer Ft Maximum évi 150 ezer Ft Maximum évi 100 ezer Ft
Garantált hozam Nincs 1% (termékfüggő) Nincs Nincs
Örökölhető a megtakarítás Nincs Van Van Van
Költség mutató: TKM Nincs Biztosítónként és termékenként változó. Részletek: (http://tkm.mnb.hu/) Nyugdíjpénztáranként változó. Részletek: (http://tkm.mnb.hu/) Évi 1%
Havi minimum befizetés Nincs 12 ezer Ft 5 ezer Ft Számlanyitási díj: 5000 Ft, nincs további kötelezettség. Tranzakciós, számlavezetési díj van.
Egyéni vállalkozóknak speciális nyugdíj ajánlat Nincs Nincs Van Nincs
Szünetelhető a futamidő alatt Nincs Igen. Csökkenthető a díj a minimum díjig, átmenetileg szüneteltetjük a szerződést, vagy akár díjmentesíthetjük ill. visszavásárolhatjuk. Igen. Tagdíj szüneteltetés lehetséges, bármikor újra lehet fizetni. Nincs rendszeres fizetési kötelezettség.
Szükséges értékpapír számla nyugdíjkorhatárig Nincs Nincs Nincs Van
Befizetés alapja Mindenkori bruttó bér %-a. Saját vállalt befizetés. Saját vállalt befizetés. Saját vállalt befizetés.
Kifizetés mértéke Várhatóan a bruttó bér kb. 50-60%-a lesz a nyugdíja. Befizetett összeg plusz a hozam. Befizetett összeg plusz a hozam. Befizetett összeg plusz a hozam.
Garantált ajándék Nincs Van Nincs Nincs

 

 

A magyarországi nyugdíjpillérek ELŐNYÖK/HÁTRÁNYOK

  Állami nyugdíj Nyugdíjbiztosítás Önkéntes Nyugdíjpénztár és Foglalkoztatói Nyugdíjpénztár Nyugdíj Előtakarékossági Számla
Előnyök Valamekkora nyugdíjunk lesz. Stabil pénzügyi háttér mellett jól tervezhető hozam, garantált ajándékkal. Stabil pénzügyi háttér mellett jól tervezhető hozam, egyéni vállalkozók számára egyedi ajánlattal. Saját hatáskörben intézhető a befektetés
Hátrányok Biztosan nem lesz elég a nyugdíjas éveink anyagi biztonságára! Nincs Nincs Kockázatos lehet, ha nincs befektetési szakértelem.

 

Kérjen visszahívást, segítünk a döntésben!

Kérjen visszahívást, segítünk a döntésben!

 

Nyugdíjrendszer, gyakran feltett kérdések

1.Mit jelent a 20% adókedvezmény? +

  • Az adóhatóság az adó-visszatérítést - a díjigazolás alapján kitöltött - szja-bevallás benyújtását követő 30. napon utalja, ha a jogosultnak van visszaigényelhető adója, és nincs adóhátraléka. A visszajáró összeg azonban nem közvetlenül az ügyfélhez, hanem a biztosítóhoz érkezik, amely jóváírja azt az ügyfél megtakarítási számláján.

2.Hányan kötöttek eddig Magyarországon nyugdíjbiztosítást? +

  • A biztosítók 2015 év februárjától kezdtek kijönni a feltételeknek megfelelő nyugdíjbiztosításaikkal. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legutóbbi adatai szerint 2015 szeptember végéig 45 ezer ilyen szerződést kötöttek az ügyfelek és ezek éves - átlagos - díja 212 ezer forint volt. Azóta minden évben hasonló számú szerződés kötődik meg, tehát mostanra 225 ezer nyugdíjbiztosítás van Magyarországon. Önkéntes Nyugdíjpénztár már több mint 20 éve létezik a piacon, több mint egymillió tag lépett be Magyarországon.

3. Hogy tudok a lejárat előtt hozzájutni a pénzemhez, ha szükséges. +

  • Biztosítás esetében, ha lejárat előtt felmondja az ügyfél a biztosítást, akkor az addig az időpontig jóváírt adót egy összegben és 20%-os büntetőkamattal növelten vissza kell fizetni. Ennek a konstrukciónak az a lényege, hogy nyugdíjig fizesse a szerződő a biztosítást, hogy legyen nyugdíja. Nyugdíjpénztár esetében tíz évig minimum bent kell tartania a pénzét, utána kiveheti. Az egyes feltételek Pénztáranként változnak. Regisztráljon oldalunkon és telefonon keresztül tájékoztatjuk Önt.

4. Mi történik abban az esetben, ha nem tudja fizetni a díjat? +

  • Biztosítás esetén, ha a futamidő alatt nehéz anyagi helyzetbe kerülnénk, akkor kérhetünk díjszüneteltetést, azaz akár néhány hónaptól több évig is terjedő időszakban megtehetjük, hogy nem fizetjük a szerződést. Kérhetjük, hogy csökkentse a biztosító a díjat, továbbá végső esetben visszavásárolhatjuk a szerződést, de ebben az esetben biztosan kevesebb pénzt kapunk vissza, mint amit befizettünk. Ez azért van, hogy igyekezzünk elérni nyugdíjcélunkat.

5. Mi történik, ha nyugdíjba vonulás előtt meghalunk? +

  • Biztosítás és Önkéntes Pénztár esetében: a nyugdíjbiztosítás kedvezményezettje megkapja az aktuális értéket, a haláleseti Biztosítási összeget illetékmentesen. Az állami nyugdíj ezzel a konstrukcióval szemben elveszik.

6. Hogyan működik a nyugdíjrendszer? +

  • A világ legtöbb országában – így Magyarországon is – a nyugdíjrendszer az úgynevezett felosztó-kirovó elv alapján működik. Ez annyit jelent, hogy az állam az aktív dolgozók befizetéseiből fizeti ki az aktuális nyugdíjakat. Amíg jelentősen több az aktív dolgozó, mint a nyugdíjas, addig ez a rendszer működik. Így volt ez régen, azonban mára ez az arány teljesen felborult. Jelenleg 2,9 millió nyugdíjas van Magyarországon, nyugdíjukat a 3,8 millió aktív foglalkoztatott finanszírozza. Ma azonban a fejlett világban egyre kevesebb gyermek születik, az átlagéletkor pedig egyre nő. A jövőben ugyanezek a demográfiai tendenciák folytatódnak, aminek következményeként egyre kevesebb embernek kell egyre több nyugdíjast eltartania, ráadásul egyre hosszabb ideig. 30 év múlva egy aktív keresőre már több mint egy nyugdíjas fog jutni. Egy dolgozó jövedelméből azonban – túlzott adó és járulék terhek nélkül – nem lehet elvonni akkora összeget, amelyből megél még egy ember. Ezért fontos, hogy kössön nyugdíjbiztosítást vagy lépjen be egy Önkéntes Nyugdíjpénztárba, hogy ne csak az állami nyugdíjra számítson!

 

 

Telefonos, videós tácsadónk segítségével létrejön

• nyugdíjbiztosítása,

• nyugdíjpénztári belépése,

• balesetbiztosítása,

• lakásbiztosítása,

• casco biztosítása,

• kötelező felelősség biztosítása,

• és utasbiztosítása.

 

 

 

Biztosításkötés lépései

1. Töltse ki regisztrációs űrlapot.

2. Telefonos független biztosítás közvetítőnk visszahívja Önt.

3. Az Ön szerződése telefonon, video kapcsolaton keresztül jön létre.

4.A dokumentumokat ügyfélkapu segítségével írja alá elektronikusan. Kollégáink segítenek

5. Nyugdíjbiztosítás kötés esetén bizonyos esetekben video azonosításra kerül sor a pénzmosási törvény miatt.

6. Fizetés lehetséges bankkártyával, utalással vagy csekken.

7. Amennyiben garantált ajándék jár Önnek, GLS futár viszi ki az ajándékot.

A Magyar Nemzeti Bank 5/2015. (V. 05.) számú ajánlása a biztosítási termékek bemutatását, összehasonlítását szolgáló és a biztosításközvetítés során használt elektronikus felületekről (Részlet)
…..
„29. Komplex/egyedi igényeket kielégítő biztosítási termék esetén az MNB szükségesnek tartja az értékesítés szóbeli vagy személyes csatorna felé terelését, vagy annak jelölését, hogy az elektronikus felület nem alkalmas ilyen biztosítás értékesítésére. Egyedi igények felmerülése esetén az MNB elvárja az e-ügyfél szükségleteinek telefonon vagy személyesen történő pontosítását az ajánlat véglegesítését megelőzően. „
…..
Cégünk komplex terméknek tartja a casco, lakás, baleset, betegség, élet és nyugdíjbiztosítást. Ezért javasoljuk, hogy kérje minőségi, nagy tapasztalattal rendelkező telefonos biztosításközvetítőnk tanácsadását. Kérjen visszahívást, kötelezettségvállalás nélkül!

Visszahívást kérek!

Huawei Honor Band 5 okos karkötő, aktivitás mérő

Huawei Honor Band 5 okos karkötő, aktivitás mérő

Ha Ön köt

• minimum havi 2500 Ft díj értékben balesetbiztosítást és köt egy a lakás vagy kötelező biztosítást, vagy

• minimum havi 2500 Ft díj értékben balesetbiztosítást és megbíz minket, hogy kezeljük a lakás vagy kötelező biztosítását.

Hogyan kapom meg a garantált ajándékomat?

Kattintson a visszahívást kérek gombra, regisztráljon és az Ön telefonos tanácsadója visszahívja Önt.

 

 

 

 

Visszahívást kérek!

1 db Huawei MediaPad T3 10 tablet, 9.6

1 db Huawei MediaPad T3 10 tablet, 9.6" HD

Ha Ön köt

• minimum havi 12 000 Ft díj értékben nyugdíjbiztosítást minimum 11 év tartamra.

Hogyan kapom meg a garantált ajándékomat?

Kattintson a visszahívást kérek gombra, regisztráljon és az Ön telefonos tanácsadója visszahívja Önt.

 

 

 

 

 

 

 

Visszahívást kérek!

2 db Huawei MediaPad T3 10 tablet, 9.6

2 db Huawei MediaPad T3 10 tablet, 9.6" HD

Ha Ön köt

• minimum havi 20 000 Ft díj értékben nyugdíjbiztosítást minimum 11 év tartamra, vagy

• minimum havi 11 000 Ft díj értékben kockázati életbiztosítást minimum 10 éves tartamra.

Hogyan kapom meg a garantált ajándékomat?

Kattintson a visszahívást kérek gombra, regisztráljon és az Ön telefonos tanácsadója visszahívja Önt.

 

 

 

 

Visszahívást kérek!

Ügyfeleink mondták rólunk!

„Nyugdíjbiztosítás tájékoztatásunk annyira alapos és mindenre kiterjedő volt, hogy ajánlom a rokonaimnak is.”
Egy nyugdíjbiztosítást kötő ügyfelünk.

"Nem csak biztosítást akartak velem kötni, valóban számíthatok azóta is rájuk"

"Az összes biztosításomat egy helyen kezelhetem, mindig megtalálják számomra a legjobb ajánlatokat!"

"Végtelen kedves és hozzáértő call centeresek segítenek nekem, ha bármi kérdésem van a biztosításaimmal kapcsolatban!"

 

 

 

 

 

 

 

Utolsó frissítés dátuma: 2020.05.20.

 

 

ügyfelek

Lépjen kapcsolatba velünk!/Visszahívást kérek!

Regisztráljon és válassza ki a részt veszek a nyereményjátékban témát, ha nyerni akar, vagy jelölje meg a témát, ami iránt érdeklődik. Egyszerre többet is bejelölhet!